sâmbătă, 24 aprilie 2021

Ceas NTP cu tranzitii animate si date meteo pe afisaj P5 RGB 64x32 cu ESP8266 (3)

primul articol

continuare

    Deoarece alte ceasuri realizate de mine au si informatii despre viteza si directia vantului, am zis sa le adaug si pe acestea, am adaugat procentul de nori, apoi a trebuit sa schimb libraria NTP pentru a obtine si numele zilei din saptamana. 

Programul folosit este MorphingClockRemix1g.

obtinand

 Ulterior am modificat programul sa pot avea informatiile in engleza, in romana sau alternativ.

Functie de valoarea initiala a variabilelor:

avem urmatoarea situatie:
- daca variabila lang0 este 0, informatiile sunt doar in engleza sau doar in engleza, functie de valoarea variabilei lang1, daca lang1 este 0 infirmatiile sunt in engleza, iar daca lang1 este 1 informatiile sunt in romana
- daca variabila lang0 este 1, variabila lang1 isi schimba valoarea din 0 in 1 singura, 0 pentru engleza, apoi 1 pentru romana.

   Momentan a ramas ca intensitatea luminoasa sa se reduca functie de ore, urmand, intr-un viitor apropiat, sa fie reglat de o fotorezistenta montata intr-un divizor rezistiv. Pentru o difuzie a luminii am pus, provizoriu, scotch de hartie (de vopsitorie) peste afisaj.

   Schema este simpla, nemodificand-o de la primele teste, fiind cea a librariei PxMatrix:

   Alimentand si placa Wemos D1 Mini din tensiunea panoului, am observat ca tensiunea optima este sub 4,3V (la 4,7V pot apare puncte aprinse, dare, etc). consumul pe timp de zi este

   Ultimul program folosit este MorphingClockRemix1h 

si pentru un cer cu nori am urmatoarele informatii, pentru cazul de afisare mixt (engleza/romana):

1) informatii in engleza:

- data

- temperatura (minim si maxim posibil)

- umiditate relativa aer

- presiune atmosferica

- directie si viteza vant

- nume zi

2) informatii in romana:

- data

- temperatura (minim si maxim posibil)

- umiditate relativa aer

- presiune atmosferica

- directie si viteza vant

- nume zi

   Cu ocazia testelor am facut mai multe filmulete, primele 2 sunt cu programul MorphingClockRemix1g, iar urmatoarele cu programul MorphingClockRemix1h.

3 comentarii:

  1. Buna ziua. Am incercat sa repet toti pasi facuti de dvs, dar in cel mai fericit caz am obtinut doar 2 linii paralelede culoare alba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ati reprodus prouectul intocmsi ? pini, etc ? daca nu va iese incercati si prooectul de la care am pornit si eu: https://www.instructables.com/Morphing-Digital-Clock/

      Ștergere
    2. daca va uitati in primul articol (asta find al 3-lea) o sa vedeti ca trebuie sa folositi anumite versiuni de biblioteci, altfel apar probleme... cred ca asta e "buba"

      Ștergere