duminică, 27 iunie 2021

Ceas NTP pe afisaj P5 RGB 64x32 cu ESP8266

     Acest ceas preia ora de la un server NTP, i se poate seta ora locala si intensitatea luminoasa de pe o pagina web locala, afiseaza temperatura + umiditate relativa aer de la un senzor DHT22 + un text predefinit.

    Proiectul de la care m-am inspirat este cel prezentat intr-un filmulet numit ESP8266 WebServer Weather Station DHT22 RGB Matrix P4 Clock care are in descriere si articolul ESP8266 DHT22 RGB Matrix P4 Weather Station Clock Web Server

   Eu am folosit afisaj P5, care are ledurile mai mari decat versiunea P4.

   Autorul foloseste schema, pe care o voi folosi si eu:

iar pagina web locala arata cam asa

   In articolul original, se scria un text si se alegea viteza acelui text, eu am modificat sa mi se poata modifica doar intensitatea luminoasa. 
in zona asta
am pastrat partea de reglaj ora locala
  In plus, la pornirea ceasului apare si adresa IP locala pe ecran, adresa necesara necesara pentru a avea acces la pagina web pentru reglaje, in materialul original, trebuia folosit un program sa gasesti ESP-ul ceasului.
   Cu ajutorul lui Cristi Vasilache, am modificat afisarea gradului Celsius intr-un singur caracter
cu un grad si litera C
    Cel mai bine se vede in cele 2 filmulete;
   Programul adaptat de mine, care inca mai are mult pana sa fie optim, este ESP8266_DHT22_RGB-Matrix-P5_1a1.ino necesitand si fisierul (modificat de mine pentru semnul de grad) kongtext4pt7b.h ce trebuie pus in interiroul subdirectorului librariei grafice Adafruit_GFX_library

   Deoarece nu am avut un senzor DHT22, am introdus o variabila fakeDHT ce trebuie sa fie 1 pentru un senzor real montat


Un comentariu: