vineri, 21 iulie 2017

Programator pentru ATtiny25/45/85 cu Arduino Nano

   Pentru proiecte simple cu Arduino se pot folosi microcontrolere mai slabute cum sunt cele din seria ATtiny25/45/85, vedeti proiectele:
Indicator stare acumulator auto cu LED multicolor comandat de un ATtiny85(45)
Termometru dublu cu ATTiny85
ATtiny85 si senzorul de umiditate si temperatura DHT11
ATtiny85 si senzori de temperatura DS18B20
   Pentru programare se foloseste o placa Arduino (Nano in cazul meu, dar merge la fel si cu Uno), dupa cum am prezentat in articolul Programarea unui microcontroler ATTiny85 cu sketch Arduino.
   Nu mai repet modul de programare, ci voi prezenta schema unui montaj pentru programare, care se poate face pe cablaj, pentru a fi mereu la indemana:
   Fata de schema din articolul anterior, am mai pus si 3 leduri, care indica intrarea in modul de programare (led verde), "bataile inimii", adica comunicarea (led galben) si daca apare vreo eroare (led rosu).
   Cablajul cu piese ar arata asa
   Cablajul pentru metoda transferului de toner (prezentata in articolele Cum facem un cablaj (partea a 2-a) respectiv Cum facem un cablaj) se gaseste AICI !!!

PS: revin in curand cu poze ....

2 comentarii:

  1. Salut , incerc sa ma joc cu attiny 85 despre care nu stiu prea multe, am instalat driverul cu micronucleus , a facut programatorul usb , incarc scketchul cu aqrduino 1.8.3 , la final nu imi apare hardware nerecunoscut .Cum il fac sa il recunoasca calculatorul ? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. ati incercat cum am prezentat la https://nicuflorica.blogspot.ro/2015/01/programarea-unui-microcontroler.html ?
    incercati si cu o versiune portabila de Arduino IDE, de exemplu 1.0.4 ... nu stiu ce erorare e aia cu hardware necunoscut... urmati pasii din articolul indicat si cu Arduino IDE 1.0.4 si vedeti ce se intampla....

    RăspundețiȘtergere