ArduShop.ro

ArduShop.ro
cod tehnic.go.ro_02 reducere 5%, pentru vizitatorii paginilor mele !

miercuri, 30 noiembrie 2016

Afisaj TFT de 1,8" cu driver ST7735B (7) - alt ceas cu alarma si reglaj manual al datei si orei + termometru si higrometru

article in english

   La versiunea de ceas prezentata in articolul Afisaj TFT de 1,8" cu driver ST7735B (5) - alt ceas cu alarma si reglaj manual al datei si orei + termometru am adaugat un senzor dedicat pentru masurare temperatura si umiditate (in cazul meu un AM2302 cu o rezistenta de 10k, care mai este cunoscut ca DHT22, dar se poate folosi si un senzor DHT11 care are o precizie mai mica). In articolul mentionat, temepratura este furnizata de integratul DS3231 care foloseste aceasta functie pentru compensarea erorilor ca ceas la variatii de temperatura.
   Schema este ca cea din articolul anterior, doar i-am adaugat senzorul de temperatura si umiditate, conectandu-l la apinul A2
   Incarcand sketch-ul educ8stv_rtctft160_alarm_dht.ino pe ecran avem informatiile:
- numele zilei, in engleza, dar se poate modifica usor in romana;
- data
- ora
- ora alarmei, cu albastru daca este dezactivata alarma, cu alb daca este in asteptare si rosu cand este activata (alarma s epoate dezactiva sau pune in stare de asteptare prin apasarea butonului separat ALARM)
- temperatura
- umiditatea
   Prin apasarea repetata a butonului MENU/OK se intra in modul de schimbare al datelor, intai ora, minutele, numele zilei (numarul zilei in saptamana), anul, luna, ziua, ora si minutele alarmei. Modificarea valorilor se face din butoanele + si -.
   Dupa teste, am realizat ca am o varianta mai buna cu memorarea orei de alram si a starii ei in eeprom, asa ca am modificat ultimul schetch cu aceasta facilitate si am introsiud partea de denzor DHT, asa ca ultima versiune este educ8stv_rtctft160_alarm_eeprom_dht.ino.
   Am facut 2 filmulete in care se prezinta modul de afisare si de schimbare a orei si datei: