Schema este identica cu cea din articolul precedent,
doar programul este modificat (multiplexedclock4_4.ino).
Ca si in ca zul precedent, informatiile sunt prezentate ciclic: ora cu indicare secunde (aprindere cu intermitenta punct dintre ore si minute) si alarma activa sau nu (punct din partea dreapta afisaj), data (in format zi si luna), an, temperatura si umiditate relativa a aerului.
Daca se apasa butonul ADJUST, la finalul ciclului (dupa indicare umiditate), se intra in meniul de reglare ora (care se poate modifica prin apasarea repetata a butonului + sau tinerea lui apasata mai mult timp si valorile se schimba la 0,1 secunde; daca s-a ajuns la valoare maxima a orei, aceasta devine 0 si re reia reglajul).
Dupa apasarea butonului ADJUST se intra in meniul de reglaj minute, care functioneaza identic ca la reglajul orelor, doar ca maximul este 59 dupa care se revine la zero.
De data asta, la apasarea butonului ADJUST, se intra la reglajul anului, care i se poate regla valoarea pana la maxim 2030, dupa care revine la anul curent (2017). Formatul, de prezentare, este Yr.xx:
Se trece la reglajul lunii, prin apasarea butonului ADJUST, iar reglajul se face cu butonul +, maximul fiind 12, dupa care se revine la valoarea minima 1. Formatul de prezentare este Ho.yy, deoarece nu pot scrie litera m/M si H a fost cea mai apropiata:
Reglajul zilei se face functie de luna selectata, dupa cum e prezentat pe blogul lui Doz, in articolul Arduino Astronomical Clock (or Arduino Pond Pump Controller!). Formatul de prezentare este dY.zz:
Dupa apasarea butonului ADJUST se intr ain meniul de activare sau dezactivare alarma. Daca ramane pe dezactivat, siustemul intra in modul de functionare normal,
iar daca este activa,se trece la reglaj ora si minute, dupa care revine la functionarea normala.
Am facut un scurt filmulet, numit ceas cu reglaj manual, data, alarma, termometru si higrometru, in care se observa modul de functionare si de reglaj al orei, datei, alarmei, etc:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu