joi, 18 august 2016

Modul de pornire/oprire motor masina (2)

    In articolul de prezentare (Modul de pornire/oprire motor masina) am testat cu o placa Arduino si un shield ... dar Tommy, care imi si solicitate sketch pentru acest modul a realizat teste practice, realizand si modulul pe un cablaj independent cu o placa Arduino Nano si relee la 12V comandate prin intermediul unor tranzistoare, avand si parte de stabilizare cu LM7805 in capsula TO-220 pe radiator:
   A urmat testul pe masina, dupa cum se vede in filmuletul urmator numit sistem pornire/oprire motor autoturism (3)
iar o versiune cu un buton pus in loc de cheie arata asa:

9 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. da, pretul ar fi de 200lei fara transport.. butonul e ca cel din poza, dar poti pune unul de la dezmembrari, cum au modele noi...

      Ștergere
  2. Salut, unde ai pus chip-ul din cheie? Sta permanent in masina?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut, chip-ul din cheie este pus in bord intr.un loc mai greu accesibil, pentru a putea folosii codul pin inlocul chip-ului (fiecare il poate monta unde doreste, dar, atentie!!! este nevoie si de chip!!!)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am revenit cu o completare la intrebarea de mai sus...in legatura cu chip.ul de la cheie, fie se poate monta pe masina definitiv...fie ramane pe cheie si se apropie de cititor!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut. Ai eliminat si blocajul pentru volan?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Da, blocajul s.a eliminat odata cu scoaterea contactului vechi!!!

      Ștergere
  7. nu e nevoie de cip daca faci immo off la masina , o poti pornii doar cu un buton mai destept care tine si contactul si apasat mai tare porneste motorul ... dar un buton sdravan!!!

    RăspundețiȘtergere