vineri, 6 noiembrie 2015

Pagina de net (webserver) cu modul WiFi ESP8266-05

   In articolul anterior (Modulul de retea "uairles" ESP8266-05 si Arduino) am facut teste cu comenzi AT si cu conectarea la un server sa citesc ora. In acelele experimente, am folosit o placa Arduino Mega si un adaptor de nivel logic de la 5V cu cat lucreaza placa Arduilo la 3,3V cu cat lucreaza ESP8266.
   M-am gandiot sa fac o pagina de net, in care sa vad, pentru inceput, temperatura si umiditatea din camera.
   Montajul cu Arduino Mega, o interfata de nivel logic si un senzor DHT11 (DHT22 era ocupat):
   Am zis sa folosesc si un Arduino Uno, asa ca a trebuit sa reduc viteza de lucru la o valoare mai mica de 115200bps, deoarece librariile de emuleaza alte seriale nu lucreaza bine cu frecvente mari... din teste 19200bps e ok.
   Montajul este similar, doar ca nu am legat la Rx2-Tx2, cum e la Arduino mega, ci la D10 si D11:
   Schema de conectare este similara cu cea de jos, doar ca senzorul este conectat la D8, nu la A2, si nu e acel led:
respectiv
   In unele sketch-uri, am pus reset periodic, asa ca exist ao legatura intre D7 si RESET, cal si la Arduino Mega.
   Primele teste le-am facut cu exemple gesite pe net, la care am facut mici modificari, cum e cel materialul de la PetesTechProjects: "Mini Server on Arduino + ESP8266". Sketch-ul adaptat de mine este esp8266_dht_apwebserver_1m0.ino si se obtine pe eran:
conectandu-ma la "serverul" lui ESP8266:
   In exemplul de mai sus, modulul ESP8266 este in mod AP (Acces Point), dar poate fi si ca un "client" intr-o retea de WiFi, sau poate fi si si :)
   Intre timp am gasit la PetesTechProjects: "LED’s Control Through ESP8266 + Arduino Web Page" si Adding LED States to Web Page (LED’s Control Through ESP8266 + Arduino Web Page) in care se foloseste stilul Ajax, in care pagina e "statica", schimbandu-se periodic sau la cerere doar niste valori..
 
si am filmuletul numit pagina web cu ESP8266 si comenzi Ajax
   Tot "sapand", am dat de un material de forumul Arduino, in care se folosesc niste libarii noi, obtinand o pagina de net cu comenzi Ajax foarte stabila, in care folosesc sketch-ul esp8266_ajax_forum_dht_1m3_uno.ino:
   Ulterior, am pus si un senzor de temperatura DS18B20, deoarece DHT11 nu e asa precis, iar sketch-ul este esp8266_ajax_forum_dht11_18B20_ver1m5.ino:
   Schema este:
cu mentiunea ca mai este o legatura de la D7 la RESET, pentru a reseta din ora in ora placa si serverul.. 
   Am si 2 filmulete:


2 comentarii:

  1. Ma bucur mult sa vad ca in Romania mai suntem din astia care facem ceva concret :) Am o intrebare: am la indemina 2 ESP-01, alea chele, care au doar un pin liber, am legat acolo un DHT22, am rulat un exemplu de ESP in versiunea client si merge si nu merge.
    Adica uneori afiseaza temperatura, apoi pt umiditate nu mai face nimic si culmea, traficul pe routerul WiFi e mort, il deblochez doar daca tai alimentarea la ESP. Am adaugat un condensator de bypass cat mai aproape de modulul ESP, am avut surpriza sa mearga brici vreo cateva minute, apoi din nou aceleasi probleme. Ai patit asa ceva? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am dat acum d eun DHT22 (ASM2302) care se bloca dupa un timp... posibil el sa fie vinovat... lasa-l fara senzor sa trimita ceva arbitrar, cu comanda "random"..

      Ștergere