luni, 7 aprilie 2014

Resetare multifunctionale Canon MP180 (sau similare)

   Am un multifunctional Canon MP180 (imprimanta cu jet de cerneala si scaner + "copiator"), care a inceput sa ma "supere", in sensul ca listez foarte putine pagini si ma trezesc ca am cartusele goale, am eroare la recunoastere cartuse si atunci nu pot nici macar scana..
   L-am achizitionat acum ceva ani, in ideea de a-l folosi pentru uz caznic, sa zic asa... cu toata aceasta "grija" pentru multifunctional, am fost fost nevoit sa cumpar cateva cartuse noi, ca ori se "ardeau cip-urile" ori se infundau "diuzele" ca il foloseam prea rar..
   Cu toate ca aceaste cartuse au "cip"-uri, ele se pot reseta si reincarca de cateva ori... cel color,e mai sensibil si se cam "arde"... dupa o perioada trebuie "resetata" si imprimanta astfel incat sa recunoasca cartusele incarcate.
   Un utilitar, rusesc, se pare, care face acest lucru, este MPTool.. pe care un l-am gasit pe un blog lituanian in articolul MPTool Multi Resetter For Canon MP si acolo se mentioneaza ca  e bun pentru seriile MP150, MP160, MP170, MP180, MP450, MP460.

   Pentru a aduce imprimanta in modul de service, se parcurg etapele:
   1) Se scoate stecherul din priza (sau daca prelungitorul in care este introdus are intrerupator, se deconecteaza alimentarea de acolo)
   2) Se tine apasat butonul ON/OFF (de pornire/oprire) si se alimenteaza multifunctionalul
   3) Cand LED-ul indicator e verde, se apasa si apoi se elibereaza butonul STOP/RESET (simbolul este de triunghi intors cu varful in jos intr-un cerc rosu)
   4) Se elibereaza butonul ON/OFF
   LED-ul aprins in verde se stinge, iar cel de avarie se va aprinde in culoarea galbena, indicand intrarea in modul de service.
   Calculatorul va "vedea" o noua imprimanta (care va ramane si ulterior, putand fi redenumita pentru a nu apare confuzii, cu un nume de genul Canon Service Mode)

   Deschideti utilitarul si resetati contoarele celor 2 cartuse (Reset Counters - Reset Blank si apoi Reset Color)
   Se opreste imprimanta si se scoate stecherul din priza si se reporneste. 


22.04.2014
   Niste "printscreen"-uri din timpul rescrierii EEPROM-ului:
 
 
 
   

3 comentarii:

  1. Incerc sa imi resete un Cannon MP160,dar nu mi se instalează MPTool

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din pacate nu am mai incercat ca am renuntat la multifunctionalul asta si nu mai stiu daca functioneaza...

      Ștergere
  2. MPtool nu se instaleaza. Se deschide softul la dublu click.

    RăspundețiȘtergere