sâmbătă, 13 aprilie 2019

Alt sistem de alarma

    Fata de sistemele de alarma prezentate in articolele Sistem de alarma
si Sistem de alarma (2)

aceasta a fost gandita de la zero pentru a permite adaptarea usoara la un sistem de comanda radio, ca cel prezentat in articolul Sistem simplu de comanda la distanta rotire 2 motoare in ambele sensuri
    Eu am realizat un modul simplu ce include 2 butoane fara retinere (folosesc rezistentele de pull-up active, si am contact pe LOW), dar pentru sistemul de comanda radio intrarile sunt comandate cand e nivel HIGH, dar e simpla modificarea. Partea cu comanda radio a testat-o Razvan Lazar, un prieten al lui Mircea Craciun, un vechi colaborator in proiecte cu Arduino.
   Revenind la sistemul de alarma propriu-zis, testat de mine, el are 2 butoane, unul de armare si unul de dezarmare, un senzor de detectie miscare cu intrarosii, 2 leduri, unul care insica starea de armare/dezarmare si unul pentru a indica activarea unuei goarne/sirene/claxon.
   Programul scris de mine este alarmsystem_0.ino si permite folosirea cu butoane fara retinere contact spre masa (comanda LOW)
sau cu sistemul de comanda radio, cu comanda in HIGH
    la pornire, sistemul e dezarmat:
daca se apasa pe butonul de armare, se aprinde scurt ledul galben (simuleaza goarna) si dupa circa 2 secunde se aprinde si leful galben ce indica armarea efectiva
daca se detecteaza miscare se aprinde cu intermitenta ledul galben timp de 10 secunde (se schimba usor valoarea timpului de la 10 secunde in maxim 30 cat e legal)
Daca nu mai este miscare, alarma asteapta, daca in timp ce goarna suna si se apasa butonul de dezarmare, sistemul de alarma se dezactiveaza....
    Am facut 2 filmulete;
Sistem de alarma
alarm sistem
   Razvan a facut si el 2 filmulete:
sistem alarma (2)

alarm system (2)
Nota: Daca senzorul e activat in HIGH ramane ca in program
iar daca e logica negativa, adica e activat in LOW se modifica in
Nota2: Am desenat si o schema de conectare pentru teste:
15.04.2019
    Varianta initiala are stare de asteptare la pornire si/sau repornire (variabila armare = 0)
,
dar se poate schimba sa fii armata la pornire/repornire (variabila armare = 1)
20.04.2019
   Am primit de la Razvan un scurt filmulet cu un alt tip de senzor RCWL-0516, ca cel prezentat de mine in articolul Senzor de miscare tip radar (Doppler)
   Filmuletul l-am numit alarm system with Doppler sensor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu