joi, 23 iunie 2016

Masurare umiditate sol (2)

   In articolul precedent am folosit ca placa de dezvoltare modelul Arduino Mega (ADK chiar) deoarece acesta era liber, dar se poate folosi oricare din variantele Arduino, cum am facut eu acum, punand versiunea Arduino Uno, de fapt o copie (clona, dublura, contrafacuta) schema devenind:
iar montajul:
   Am folosit ambele versiuni de sketch:
- in limba engleza: lcd1602_i2c_soilhumidity_ver0.ino
si am facut si 2 filme:



completare articol
   Am testat si un Arduino Leonardo, care are pinii SDA si SCL separati, schema devenind:
Observatie: schema aceasta de conectare "merge" si la Arduino Uno R3...
si am facut 2 filmulete:


4 comentarii:

  1. Buna ziua! De vro cateva zile incerc sa fac si eu acest proiect, il urc pe placa Arduino UNO, fara nicio eroare.
    Dar nu am niciun rezultat, unde gresesc? Mai este de actualitate acest sketch?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce inseamna ca nu este nici un rezultat? nu se vede nimic pe afisaj? se vede ceva? daca nu, insemana ca nu e buna adresa... care se cauta cu "i2c scanner".. daca valoarea ramane in 0% ai pus in apa sa vezi daca ajunge la 100%... nu sunt clarvazator sa imi dau seama ce nu face... trebuie scris explicit daca vrei si rezolvare..

      Ștergere
  2. buna ziua! ati putea, va rog, sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarele intrebari: cum rezista in timp electrozii din sol; daca gradul de degradare afecteaza semificativ valorile citite; cati mA consuma senzorul > este posibil sa fie alimentat de pe un pin digital de la arduino astfel incat sa fie oprit cand nu se fac citiri?
    Multumesc, Adrian

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in articolul urmator sunt niste raspunsuri la aceste intrebari: https://nicuflorica.blogspot.com/2016/06/sistem-masurare-si-control-umiditate-sol.html
      PS: nu e greu de masurat curentul, se foloseste functia de ampermetru de la un multimetru ;) pentru mine un proiect foarte vechi, deci nu am cum sa masor ceva ce nu mai exista de 3 ani :))

      Ștergere