ArduShop.ro

ArduShop.ro
cod tehnic.go.ro_02 reducere 5%, pentru vizitatorii paginilor mele !

marți, 22 august 2017

Ceas cu reglaj manual al orei si datei, alarma si termometru cu higrometru si afisaj multiplexat cu 4 cifre led (2)

   La recomandarea lui Vlad Gheorghe, am adaugat si reglaj al intensitatii luminoase a afisajului cu leduri prin folosirea unei fotodiode. Fata de schema din articolul precedent, am mutat butonul de reglare INCREASE (+) de la A1 la D0 (Tx) si la A1 am pus fotorezistenta, de fapt divizorul rezistiv realizat din fotorezistenta conectata la +5V si o rezistenta de 10k la masa (GND).
   Sketch-ul folosit este acum multiplexedclock4_5.ino si are implementata functia de reglarare automata a intensitatii luminoase a afisajului, dupa cum se vede in filmuletele:
ceas cu reglaj manual, data, alarma, termometru si higrometru (3)
ceas cu reglaj manual, data, alarma, termometru si higrometru (4)
RTC clock with manual adjust, date, alarm, temperature and humidity using Arduino (2)
   Ca si in cazul ceasului din articolul precedent, pe ecran se prezinta ciclic urmatoarele: ora (cu indicare secunde prin aprindere cu intermitenta led dintre ora si minute, respectiv indicare activare alarma prin aprindere led din dreapta afisajului), data (in format zi.luna), an, temperatura si umiditate.
   Daca se apasa butonul ADJUST, la finalul ciclului de afisare, se intra in modul de reglare: ora, minute ceas, an, luna, zi, dezactivare sau activare alarma (ora si minut alarma). Reglajul se face pentru fiecare meniu din butonul fara retinere INCREASE (+) si se trecela urmatorul prin apasarea butonului ADJUST.
   In timpul alarmei, se poate opri provizoriu prin apasarea butonului INCREASE (+).