ArduShop.ro

ArduShop.ro
cod tehnic.go.ro_02 reducere 5%, pentru vizitatorii paginilor mele !

luni, 7 aprilie 2014

Resetare multifunctionale Canon MP180 (sau similare)

   Am un multifunctional Canon MP180 (imprimanta cu jet de cerneala si scaner + "copiator"), care a inceput sa ma "supere", in sensul ca listez foarte putine pagini si ma trezesc ca am cartusele goale, am eroare la recunoastere cartuse si atunci nu pot nici macar scana..
   L-am achizitionat acum ceva ani, in ideea de a-l folosi pentru uz caznic, sa zic asa... cu toata aceasta "grija" pentru multifunctional, am fost fost nevoit sa cumpar cateva cartuse noi, ca ori se "ardeau cip-urile" ori se infundau "diuzele" ca il foloseam prea rar..
   Cu toate ca aceaste cartuse au "cip"-uri, ele se pot reseta si reincarca de cateva ori... cel color,e mai sensibil si se cam "arde"... dupa o perioada trebuie "resetata" si imprimanta astfel incat sa recunoasca cartusele incarcate.
   Un utilitar, rusesc, se pare, care face acest lucru, este MPTool.. pe care un l-am gasit pe un blog lituanian in articolul MPTool Multi Resetter For Canon MP si acolo se mentioneaza ca  e bun pentru seriile MP150, MP160, MP170, MP180, MP450, MP460.

   Pentru a aduce imprimanta in modul de service, se parcurg etapele:
   1) Se scoate stecherul din priza (sau daca prelungitorul in care este introdus are intrerupator, se deconecteaza alimentarea de acolo)
   2) Se tine apasat butonul ON/OFF (de pornire/oprire) si se alimenteaza multifunctionalul
   3) Cand LED-ul indicator e verde, se apasa si apoi se elibereaza butonul STOP/RESET (simbolul este de triunghi intors cu varful in jos intr-un cerc rosu)
   4) Se elibereaza butonul ON/OFF
   LED-ul aprins in verde se stinge, iar cel de avarie se va aprinde in culoarea galbena, indicand intrarea in modul de service.
   Calculatorul va "vedea" o noua imprimanta (care va ramane si ulterior, putand fi redenumita pentru a nu apare confuzii, cu un nume de genul Canon Service Mode)

   Deschideti utilitarul si resetati contoarele celor 2 cartuse (Reset Counters - Reset Blank si apoi Reset Color)
   Se opreste imprimanta si se scoate stecherul din priza si se reporneste. 


22.04.2014
   Niste "printscreen"-uri din timpul rescrierii EEPROM-ului: