miercuri, 9 ianuarie 2019

Ceas RTC cu reglaj si termometru in 3 zone

    Fata de articolul anterior, unde am prezentat un Ceas RTC cu reglaj si termometru in 2 zone  de data asta, Bogdan ARGATU a modificat programul pentru a avea indicatii pentru trei zone, pastrand facilitatea de ceas cu reglaj.
   Schema de conectare este identica, doar afisajul este 2004, adica are 20 coloane si 4 randuri, in locd e 1602 cu 16 coloane si 2 randuri.
    Programul modificat de Bogdan este clock_3ds18b20.ino, care incarcat intr-o placa de dezvoltare Arduino montata conform schmei de mai sus prezinta datele cum se vede in filmuletul Ceas RTC cu reglaj si temometru in 3 zone realizat de el:
 
    Montajul realizat de Bogdan:
iar cei trei senzori sunt montati, unul in camera la 1,5m inaltime, unul pe turul de la centrala (la etaj) si unul exterior.

   Eu am facut mici modificari la modul de a afisa temperaturile fara a se deplasa punctul zecimal si simbolul de grad Celsius, dupa cum se vede incarcand programul clock_3ds18b20_v1.ino.
   Fata de programul meu, Bogdan a schimbat semnul de plus cu o pauza pentru valorile pozitive, pentru toate cele 3 temperaturi, dupa cum se vede pentru una din ele:
    Noua versiune functioneaza dupa cum se vede in filmuletul Ceas RTC cu reglaj si temometru in 3 zone (2)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu