vineri, 24 august 2018

Termometru/higrometru cu afisare date ca nume de retea Wi-Fi

   Un material interesant (nu cu o utilitate prea mare) este in articolul Show Temperature and Humidity as WiFi SSID with ESP8266 and HTU21D Sensor in care gasim, dupa cum e si titlul articolului, un sistem de afisare temperatura si umiditate relativa aer ca nume de retea "uairles" (Wi-Fi, deoarece ESO8266 este in modul AP - Acces Point). Acolo se folosea un senzor HTU21D de care nu dispun, asa ca am modificat programul pentru un senzor DHT (eu am folosit un DHT22/AM2302 care e mult mai precis decat DHT11). Am folosit o placa de dezvoltare Lolin cu ESP8266 (merge orice placa cu ESP8266, programata ca un Arduino - vedeti articolul Placa NodeMcu v.0.9 programata in Arduino IDE), iar schema folosita de mine este
   Programul modificat de mine este dht_custom_ssid_exp8266_1.ino si necesita 3 librarii: DHT (pentru senzorul de temperatura si umiditate), Pstring si Streaming.
   Dupa incarcarea programului, cautand retele wi-fi gasim:
- pe telefon Android
- pe calculator cu Windows
   La 10 secunde "reteaua" isi schimba numele functie de valorile masurate ale temperaturii si umiditatii relative ale aerului.
   PS: Doar pe telefon cu sistem de operare Android se vad schimbarile usor, pe PC (cu Windows) si pe telefoane iPhone (iOS) raman si valori anterioare...
    PS2: Am facut 2 filmulete pentru a fi mai usor de inteles cum functioneaza acest termometru/higrometru:
Termometru/higrometru cu afisare date ca nume de retea Wi-Fi
Show Temperature and Humidity as WiFi SSID with ESP8266 and DHT22 Sensor

2 comentarii:

  1. Buna seara! Am si eu o problema cu o placa lolin 1.0 la un proiect asemanator cu acesta. Va rog frumos daca vreti sa ma ajutati sa incercam sa luam legatura si sa va prezint aceasta nedumerire a mea. Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  2. salut, astept sa-mi scrii pe mail - nicu.florica@gmail punct com

    RăspundețiȘtergere