vineri, 4 noiembrie 2016

Afisaj TFT de 1,8" cu driver ST7735B (3) - ceas cu reglaj manual al datei si orei + termometru

english version

    Fata de ceasul prezentat in articolul precedent, am adaugat 3 butoane fara retinere cu care pot regla data si ora.
   Deoarece librariile uzuale pentru ceas de timp real cu DS3231 nu au toate functiile de le vreau eu, sa citeasca temepratura, sa memoreze si ziua din saptamana, am renuntat la cea folosita (RTClib) si am folosit subrutine, dupa cum am gasit pe forumul Arduino... doar n-o sa pierd timpul sa reinventez roata.
    Schema de test este urmatoarea:
   Pentru inceput am modificat sketch-ul folosit anterior, doar ca am adaugat cele 3 butoane si cazurile de reglaj, acesta fiind TFT_DigitalClock_RTC1c.ino
   La pornire, ceasul prezinta ora, numele zilei in engleza, data in format international (luna/zi/an) si temperatura citita de senzorul de pe DS3231.
   Daca se apasa butonul MENU pe ecran ramane doar ora care clipeste, minutele fiind fixe, apoi din butoanele de + si - se schimba valoarea.
   Dupa ce se apasa butonul MENU, ora ramane afisata si minutele clipesc, dupa care se pot modifica si ele, daca se apasa MENU repetat se trece la numele zilei, apoi la an, luna si zi... apoi se revine la modul de afisare normal, dupa cum se vede in filmuletele:


   Deoarece informatiile in engleza si modul de afisare al datei ma deranjeaza, am trecut la formatul nostru, zi.luna.an, asta prin adaptarea sketch-ului anterior, cel folosit fiind acum TFT_CeasDigital_RTC1c.ino.
   Modul de reglaj este similar, dupa cum se vede in filmuletul ceas cu reglaj si termometru cu DS3231 pe afisaj de 1,8" cu ST7735 (2)

Un comentariu:

  1. Olá Nicu, boa tarde, sou fã de seu blog, gostaria de saber se é possível fazer um relógio duplo com este projeto e mostre na tela hora local e hora UTC. Obrigado

    RăspundețiȘtergere