ArduShop.ro

ArduShop.ro
cod tehnic.go.ro_02 reducere 5%, pentru vizitatorii paginilor mele !

miercuri, 16 septembrie 2015

Termostat cu afisaj LED (3)

   Fata de articolul anterior unde am folosit ca senzor de temperatura unul analogic, de tipul LM35, acum am folosit unul digital DS18B20:
schema devine:
   Sketch-ul modificat pentru DS18B20, in loc de LM35 este 18B20_termostat_eeprom_ver4m4.ino, iar in filmuletul termostat si pentru temperaturi negative cu Arduino (4)
17.09.2015
   Am adaugat optiunea de alegere a tipului de termostat, adica pentru incalzire sau racire, conform sketch-ului 18B20_termostat_eeprom_ver4m5.ino, dupa cum se vede in filmuletul termostat si pentru temperaturi negative cu Arduino (5)
   In meniu, dupa reglaj prag temperatura si histerezis, apar optiunile de termostat:
- sistem incalzire
- sistem racire
   Deoarece in timpul citirii temperaturii transmise de senzorul digital DS18B20 apare o stingere scurta a afisajului, care poate deranja, se poate creste timpul dintre citiri; acum pentru teste este cam 13 secunde (5000 de afisari multiplexate, deci cam 384 pe secunda, atat am determinat eu prim mai multe masuratori...), daca doriti sa se faca citrea la 3 secunde variabila numere trebuie sa aiba valoarea de 1150 (= 3 x 384).
18.09.2015
   Am zis sa pot regla si timpul dintre citiri, asa ca in meniu am mai pus si reglajul acestui timp, la 10 secunde aratand asa:
   Sketch-ul modificat este 18B20_termostat_eeprom_ver4m6.ino, iar in filmuletul termostat si pentru temperaturi negative cu Arduino (6) se vede modul de reglaj:
  

6 comentarii:

 1. Sunt un incepator in Mikrokontrol, de altfel ma atras doresc să practice de la ceea ce scrie ... nu există nici o scriere pe de control al temperaturii ca articolul de mai sus pe care îl utilizați LCD în 1602 și utilizează DS18B20

  Multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
 2. exista....in acest articol.... exista link-uri la programe (sketch-uri).. sunt texte subliniate (link) care au un nume cu terminatia ico on coada...
  PS: daca nu stii romana, nu folosi google tranlate, scrie-mi in engleza ca ma descurc...

  RăspundețiȘtergere
 3. thanks for the reply, sorry I have not found a clue that you tell

  may I ask your help.
  because I do not have 7segment and I plan would replace the 7 segment with others such as LCD 16x2

  I've tried looking at your website, I found that wearing a 16x2 LCD but the sensor using DHT11 / DHT22

  once again apologize if my questions bother you.
  Thank you in advance

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. maybe is ok this: http://nicuflorica.blogspot.ro/2015/08/termostat-cu-control-umiditate-2.html

   Ștergere
 4. Cum pot sa gasec wiring diagram (schema electrica) a acestui proiect ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. in articol, sub prima poza e schema.. daca legi si un modul de releu, daca e cu logica normala legi la pinul cu temperatura scazuta (low)m iar daca e pe logica negativa la temperatura crescuta (high)

   Ștergere