vineri, 22 martie 2013

Interfata USB-TTL PL2303HX

   In prima comanda-test de la DealExteme - dx.com am inclus si o interfata USB-TTL cu integratul PL2303HX.

   Dupa ce am lansat comanda mi-am dat seama ca acest modul nu are "reset extern" si am inceput sa caut rezolvarea.
   Pe forum-ul Arduino este o schema a unui adaptor USB-TTL cu PL2303HX:

- resetare manuala (trebuie apasat butonul de RESET pe durata scrierii sketch-ului)

- auto-reset


    Pentru a doua varianta trebuie "tras" un fir de la pinul 2 (DTR_N) al integratului PL2303HX si conectat printr-un condensator de 100nF (0,1uF) la pinul 1 de RESET al microcontrolerului ATMega8, ATMega16 sau ATMega168 care are deja "bootloader"-ul incarcat, deci e un "Arduino de casa" sau va fi inclus in componenta unui montaj mai complex, urmand a fi programat sau reprogramt cu un anumit sketch.
   Deoarece eram curios daca e functional, am conectat interfata la calculator si s-a aprins un LED rosu
apoi a fost depistat ca nu are driver-ul instalat:
   Am cautat repede pe net driverul si l-am gasit la http://www.prolific.com.tw/
  Am instalat driverul:   Din pacate nu am putut gasi momentan, la un pret decent, un microcontroler sa-i scriu bootloader-ul pentru a testa placa.

5 comentarii:

 1. I-mi place foarte mult siteul tau asa ca as avea o rugaminte ,si anume sa postati si scheme si tot ce trebuie pentru receptoare radioamatori si nu numai. va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 2. din pacate partea de radioamatorism n-o stapanesc si nu postez articole de dragul de a le posta...

  RăspundețiȘtergere
 3. Urmmaresc de mai multa vreme postarile dvs. si va felicit pentru ceea ce faceti, se vede pasiunea, de aceea as dori daca puteti sa abordati daca se poate si o automatizare de deschiderea unor porti batante, folosind arduino.

  RăspundețiȘtergere
 4. multumesc pentru aprecieri... depinde ce anume trebuie sa fac acea automatizare, ca se poate face simplu, cum am prezentat la http://www.niqro.3x.ro/automatizare_poarta/automatizare_poarta.htm ... scrieti-mi pe mail (nicu.florica@gmail.com) toate datele / parametrii ce trebuie indepliniti de acea automatizare...

  RăspundețiȘtergere
 5. M-ar interesa să fac un programator de memorii EEPROM 24CX cu acest integrat (PL2303HX) . Aveti vreo schemă , sau știți unde as putea conecta pinii DATA și CLOCK ai memoriei la acest integrat?

  RăspundețiȘtergere